Opdracht 3

Stap 1; Lees de recepten. Kies één hoofdgerecht en één dessert (toetje)

Stap 2; Maak je bestellijst klaar

Stap 3; Lees de tekst

Stap 4; Lees de opdrachten

Stap 5; Pak alle benodigde ingrediënten en materialen

Stap 6; Ga aan de slag

Stap 7; Maak alles netjes schoon aan het einde van de les



De Aziatische keuken.

De Aziatische keuken omvat de keukens van het Verre Oosten. De keukens in deze regio zijn voornamelijk beïnvloed door het boeddhismehindoeïsme en de islam. Met uitzondering van de Chinese vastelandkeuken wordt hier veel vis gegeten. De voornaamste leverancier van koolhydraten is rijst. De smaken van verschillende gerechten horen elkaar te complementeren, waardoor in dezelfde gang zowel zoete als zoute gerechten geserveerd worden. De volgende landen horen bij deze keuken; 

De Aziatische keuken staat gekend om zijn makkelijk verteerbare en lichte, maar voor ook pikante gerechten. Het belangrijkste kookmateriaal is de wok: groenten en vlees worden hierin kort maar krachtig aangebakken. In de Aziatische keuken wordt weinig tot geen vetstof gebruikt, en kennen ze geen aardappelen of kaas. Regionaal zijn er vele verschillen: Thailand, Vietnam en Indonesië bijvoorbeeld kennen elk een zeer uitgesproken typische smaken.