Opdracht 3
Stap 1; Lees de recepten. Kies één hoofdgerecht en één dessert (toetje)
Stap 2; Maak je bestellijst klaar
Stap 3; Lees de tekst
Stap 4; Lees de opdrachten
Stap 5; Pak alle benodigde ingrediënten en materialen
Stap 6; Ga aan de slag
Stap 7; Maak alles netjes schoon aan het einde van de les
De Aziatische keuken.
De Aziatische keuken omvat de keukens van het Verre Oosten. De keukens in deze regio zijn voornamelijk beïnvloed door het boeddhisme, hindoeïsme en de islam. Met uitzondering van de Chinese vastelandkeuken wordt hier veel vis gegeten. De voornaamste leverancier van koolhydraten is rijst. De smaken van verschillende gerechten horen elkaar te complementeren, waardoor in dezelfde gang zowel zoete als zoute gerechten geserveerd worden. De volgende landen horen bij deze keuken;
- Armeense keuken
- Azerbeidzjaanse keuken
- Chinese keuken
- Filipijnse keuken
- Georgische keuken
- Indiase keuken
- Indische keuken
- Indonesische keuken
- Japanse keuken
- Koreaanse keuken
- Laotiaanse keuken
- Libanese keuken
- Maleisische keuken
- Myanmyar-keuken
- Singaporese keuken
- Srilankaanse keuken
- Thaise keuken
- Tibetaanse keuken
- Turkse keuken
- Vietnamese keuken
De Aziatische keuken staat gekend om zijn makkelijk verteerbare en lichte, maar voor ook pikante gerechten. Het belangrijkste kookmateriaal is de wok: groenten en vlees worden hierin kort maar krachtig aangebakken. In de Aziatische keuken wordt weinig tot geen vetstof gebruikt, en kennen ze geen aardappelen of kaas. Regionaal zijn er vele verschillen: Thailand, Vietnam en Indonesië bijvoorbeeld kennen elk een zeer uitgesproken typische smaken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb