Eindopdracht periode 4 De koelkast

Stap 1: Lees de link over het advies van het voedingscentrum 

Stap 2: Lees de tekst

Stap 3: Lees de opdrachten

Stap 4: Maak de opdrachten

Stap 5: Lever de opdracht op tijd in!

Stap 6: Bekijk de beoordeling, zodat je weet waarop je punten kunt verdienen

Stap 7: Maak de LOB-opdracht en lever deze in bij de eindopdracht



Deze opdracht is in het kader van Mens en Omgeving.

Het maakt niet uit hoe oud je koelkast is, hoe nieuw hij is en of hij nu juist heel groot of heel klein is. Een koelkast zit bomvol bederfelijk eten waar schimmels en bacteriën dol op zijn. Gelukkig voor ons kunnen schimmels en bacteriën bij een lage temperatuur heel slecht groeien (vermeerderen). 

Daarom is het belangrijk dat de koelkast altijd op 4 graden staat afgesteld. Maar het eten moet ook op de juiste manier in een verpakking zitten. 

Zet dus nooit eten zomaar in koelkast, zonder deksel of folie. En laat (restjes) eten eerst afkoelen voordat je het in de koelkast of vriezer zet. Zet je het eten warm in de koelkast, dan gaat de temperatuur omhoog van de koelkast en dus ook van al het eten dat al in de koelkast staat. Hetzelfde geldt ook voor de viezer; eerst laten afkoelen, dan pas in de vriezer.

Om ervoor te zorgen dat je eten het langst bewaard kan blijven heeft de koelkast een vaste indeling. 

Daarnaast is het handig om net zoals in de voorraadkast, ook in de koelkast het fifo-systeem te hanteren.

Bij deze opdracht komen de volgende vaardigheden aanbod;

- invertariseren

- ordenen

- noteren

- schoonmaken

- inrichten

- fifo

- verwijderen / weggooien

Niet vergeten;

- Laat je ouders een stukje schrijven in je werkstuk of een zin zeggen over jouw werken in je korte film

- Vergeet niet je naam, klas en datum te vermelden