Opdracht 8

Stap 1; Lees de tekst en bekijk het filmpje

Stap 2; Lees de opdracht

Stap 3; Pak je spullen

Stap 4; Ga aan de slag

Stap 5; Maak alles netjes schoon aan het einde van de les



Het zelf maken van brood kost heel veel tijd. Niet het kneden en het vouwen, maar wel het vele en langdurige rijzen van het deeg. Een simpel en eenvoudig brood duurt namelijk al minimaal 2 uur om te rijzen. Wil je een zelfgemaakte croissant eten en dan niet een Danerol zelf uitrollen, maar een helemaal zelfgemaakte croissant, dan ben je al 24 uur bezig met alleen al het deeg maken.

En dat is ontzettend leuk om te doen, maar dat kan niet in een lesje op school. Wil je thuis graag oefenen met het maken van een brood, een stokbrood of bijvoorbeeld een croissant? Op Youtube staan heel veel tutorials en makkelijke recepten om mee te oefenen. Je hebt alleen een paar ingrdiënten, wat geduld en heel veel tijd nodig.

 

Deze les heb je gekozen om een naanbrood te maken. Naanbrood komt oorspronkelijk uit India. Het is een eenvoudig soort brood dat veel gegeten wordt, als bijgerecht, bij Indiase gerechten. Het is een heel eenvoudig brood die je gewoon in de koekenpan kunt klaarmaken. Je kunt het Naan ook in de oven bereiden of in een grillpan. Het heeft wel wat weg van pita brood. Het is de bedoeling dat je naanbrood heet eet en je gebruikt het als een soort lepel om ander eten op je bord mee op te scheppen. Dan eet je de lepel mee op.

Naanbrood kun je heel simpel eten, maar je kunt het ook kruiden met bijvoorbeeld rozemarijn, verse knoflook of fijn gesneden koriander.

 

Je kunt de Naan ook gebruiken als basis voor een minipizza, net zoals Turksbrood.

Maak jouw eigen website met JouwWeb