Opdracht 5

Stap 1; Lees de tekst

Stap 2; Lees de opdrachten 

Stap 3; Ga aan de slag

Stap 4; Sla het onderzoek op in de map "verzorging" of print het uit om in je snelhechter te bewaren


Een draaiboek is een algemene benaming voor een medium, dat refereert aan een gebeurtenis, script of evenement, waarin tot in detail beschreven staat wat er gebeuren moet, welke middelen daarvoor nodig zijn en wie welke taken heeft.

Tip 1

Handig om te weten zodat iedereen kan toasten. Het ligt aan de fles en je glas hoeveel je kunt vullen. Als we ervan uit gaan dat je je champagne uit een standaardfles (0,75 liter) in een flûte serveert, krijg je 5 goedgevulde (lees: volle )glazen.

Tip 2

Voor een kop of bord soep als voorgerecht kan ongeveer 250 ml per persoon gerekend worden. Als voorgerecht bij een uitgebreid diner reken zo'n 150-200 ml per persoon en voor een (dikke) maaltijdsoep reken zeker op 500-750 ml per persoon.

Tip 3

Bekijk de websites van supermarkten.

Het draaiboek moet aan een aantal eisen voldoen:

WAT IS DE TAAK?

Bijvoorbeeld: Het regelen van de Prosecco

WIE DOET DE TAAK?

Bijvoorbeeld: Mijn taak

WAT HEB JE DAAR VOOR NODIG?

Bijvoorbeeld:

Eerst uitrekenen hoeveel het gaat kosten. Dan een auto om het te halen en geld om het te betalen

WANNEER MOET DIT AF ZIJN?

Bijvoorbeeld: Twee dagen voordat de borrel is

HOE DUUR IS HET?

Bijvoorbeeld:

8 flessen van €7,10 per stuk = €56,80

Zet alles in een duidelijk overzicht, een schema met tussen elke taak een streep.