Opdracht 6

Stap 1; Bekijk de filmpjes en klik op de buttons

Stap 2; Lees de tekst

Stap 3; Maak de opdrachten

 



Als je de informatie van de Schijf van Vijf begrijpt, heb je al een hele goede basis van de voedingsleer. In dvoedingsleer leer je;

- over voedingswaarde (hoeveel nuttige voedingsstoffen zitten er in verschillende soorten voedingsmiddelen)

- over de menselijke stofwisseling, nadat je hebt gegeten, op het niveau van de weefsels (fysiologisch), de cellen (biologisch) en de biomoleculen (biochemie)

- over eetgewoontes en gezonde voeding

- en over verschillende stromingen, zoals vegetarisch, veganistisch en de visie van paleo

 

De Schijf van Vijf heeft vakken van verschillende grootte; van een groot vak mag je veel eten, van een middelgroot vak moet je matig eten en van een klein vak moet je weinig eten

Het kleinste vak staat bovenaan. Het grootste vak, waar het meeste van gegeten mag worden staat onderaan de lijst.
1 Smeer- en bereidingsvetten

2 Zuivel, noten, vis, peulvruchten, vlees en ei

3 Dranken

4 Brood, graanproducten en aardappelen

5 Groente en fruit

6* Dit is een vak dat buiten de schijf staat. Hierin zitten de lekker dingen, zoals frisdrank, frietjes, koekjes, snoepjes, cakes, hamburgers. Deze etenswaren eet je af en toe en met mate.

 

De hoofdboodschap is: geniet, varieer en kies elke dag uit elk vak van de Schijf van Vijf. Wil je meer weten, ga dan naar de site http://www.voedingscentrum.nl

 

Lijkt het je leuk om iets in de voeding later te gaan doen? Je kunt hiervoor diverse opleidingen volgen op het MBO Niveau 2-3-4, het HBO en op de Universiteit.

Maak jouw eigen website met JouwWeb