Opdracht 5

Stap 1; Bekijk alle (snij)technieken via de buttons 

Stap 2; Lees de tekst en alle opdrachten goed door

Stap 3; Pak de benodigde materialen

Stap 4; Was je handen volgens het stappenplan.

Stap 5; Ga aan de slag


Stappenplan HANDEN WASSEN

Wat ontzettend belangrijk is, naast het handen wassen, is het anti-slip-doekje of het natte vaatdoekje. Deze leg je onder je snijplank, zodat de snijplank tijdens het werken niet kan verschuiven.

Leg de snijplank vervolgens zo dicht mogelijk op de rand van je rand werkplek, zodat je ergonomisch kan werken. 

Ergonomie wil zeg-gen dat je werkt met een goede lichaams-houding. Je krijgt zo geen pijn in je rug, heupen, knieën of nek:


Even een paar regeltjes:

- Je werkt met een koksmes. Koksmessen zijn vlijmscherp, dus behandel ze met respect!

- Het gaat niet om de snelheid van snijden, maar om de nauwkeurigheid van het werken. Laat je niet verleiden door wat je ziet bij de kookprogramma's op de televisie.

- Laat je mes nergens slingeren, maar leg het mes altijd boven je snijplank met de botte kant naar je toe.

- Je wijst NOOIT naar een ander met een mes en al helemaal niet met een koksmes.

- Je loopt NOOIT door het lokaal met een koksmes. Alleen wanneer je het mes moet pakken en aan het einde van de les weer moet opruimen.

- Als je moet lopen met een koksmes, dan altijd met de punt naar beneden en langs je lichaam. Dan kun je jezelf en een ander nooit prikken.