Opdracht 1;
Stap 1; Kies een van de recepten
Stap 2; Lees goed voor hoeveel personen het recept is
Stap 3; Maak de bestellijst voor 1 persoon
Stap 4; Lees de tekst
Stap 5; Ga aan de slag
Een gerecht voor jezelf maken hoeft niet moeilijk te zijn. Maar of je nu een klein gerecht maakt, een groot gerecht maakt of een heel diner, je hebt je te houden aan een paar basisbegrippen en basisafspraken .
BASISBEGRIPPEN:
- Ingrediënten; Alles wat in je gerecht(en) gaat of gebruikt wordt als garnering, zoals eieren
- Materialen; Alles wat je nodig hebt om je gerechten te maken, zoals een kookpan
- Theedoek; Om alle materialen mee droog te maken
- Handdoek; Om je handen mee droog te maken, maar je mag hiervoor ook keukenpapier voor gebruiken
- Vaatdoekje; Dit leg je onder het afdruiprek bij het afwassen, als je dat met de hand doet
- Werkdoekje; Hiermee maak je de keuken en het aanrecht na afloop mee schoon
BASISAFSPRAKEN:
- Was altijd je handen van te voren. gebruik hiervoor het stappenplan
- Mise-en-place; Leg alles wat je nodig hebt van te voren klaar, zodat je goed door kunt werken
- Houd je werkplaats netjes, schoon en overzichtelijk
- Was tussendoor je handen, als je aan je gezicht, hoofd, haren hebt gezeten
- Proef altijd met twee lepels. Gebruik geen lepel die al in je mond is geweest
- Lange haren gaan altijd in een knot, ook bij de jongens
- Afwassen is een kunst. Dus bekijk eerst het filmpje, voordat je gaat afwassen
- Laat altijd de keuken schoon en netjes achter, dus ook de vloer even vegen of stofwissen, de vuilnisbak legen en een nieuwe vuilniszak erin doen
Maak jouw eigen website met JouwWeb